Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Europa League: AZ stunt tegen Manchester United voor bijna drie keer je inzet


AZ staat vanavond voor de grootste krachtmeting van dit seizoen. In Den Haag spelen de Alkmaarders de tweede poulewedstrijd tegen het grote Manchester United. 

Manchester United kwam maandag nog in actie tegen Arsenal. AZ heeft dus een dag meer rust gehad dan de Mancunians, wat in het voordeel kan werken voor de ploeg van Arne Slot. Wat nog meer een voordeel is voor AZ, is de afwezigheid van onder andere Paul Pogba. Ook Athony Martial en Phil Jones zijn er vanavond niet bij. Eén van de redenen van het aantal afwezigen is het kunstgras. Vanwege de plastic ondergrond zou Ole Gunnar Solskjaer een aantal van zijn spelers in bescherming willen nemen. 

Calvin Stengs kreeg in eerste instantie rust tegen Heracles Almelo, maar kwam er in de eerste helft toch in. Hij pikte nog een doelpunt mee tegen de Heraclieden. De buitenspeler zit goed in zijn vel en mag het vanavond op een groter podium laten zien. Stengs zal de aanval vormen met Boadu en Idrissi. 

De hoogste notering voor een overwinning van AZ staat op 2,95 bij NetBet. De hoogste notering voor een overwinning van Manchester United staat op 2,40 bij NetBet.