Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Eredivisie: Dit zijn de noteringen voor Feyenoord en FC Twente


De verrassing van het Eredivisie-seizoen tot nu toe, FC Twente, gaat op bezoek bij Feyenoord in De Kuip. De Tukkers treffen de ploeg van Jaap Stam op een ideaal moment. 

Mocht FC Twente een kans hebben om te stunten dan moet dat wel vandaag zijn. Feyenoord verloor afgelopen donderdag van AZ in eigen huis met 0-3. Vier dagen daarvoor werd ternauwernood een punt gepakt op bezoek bij FC Emmen. De Rotterdammers gaan dus tegen FC Twente op zoek naar eerherstel, maar het vertrouwen is broos, blijkt de laatste weken. 

De fitheid van de selectie laat ook te wensen over. Stam kan tegen Twente niet beschikken over Karsdorp en Jorgensen. Daarnaast speelde Toornstra tegen AZ alweer 90 minuten. Twee keer een hele wedstrijd in een tijdsbestek van vier dagen lijkt te veel van het goede voor de middenvelder. Ondanks de negatieve teneur in Rotterdam-Zuid gaat de bookmaker wel uit van een overwinning voor de stadionclub. 

De hoogste notering voor een overwinning van Feyenorod staat op 1,40 bij Interwetten. De hoogste notering voor een overwinning van FC Twente staat op maar liefst 6,40 bij Interwetten.