Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Eredivisie: Hoge noteringen voor FC Emmen en ADO Den Haag


FC Emmen en ADO Den Haag zullen dit seizoen alle zeilen moeten bijzetten om degradatie te ontlopen. Emmen is het seizoen begonnen met een flink gewijzigde ploeg ten opzichte van vorig jaar. 

ADO Den Haag zag met El Khayati de beste speler vertrekken. Een vervanger van hetzelfde niveau werd niet gehaald. Niet voor niets staan de teams dichtbij elkaar op de ranglijst. De kwaliteit van de selecties zijn ongeveer gelijk. ADO bleef lang overeind tegen AZ afgelopen weekend, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen. Door een rake strafschop van Teun Koopmeiners veloren de Hagenezen met 0-1. 

Emmen leek er met de drie punten vandoor te gaan tegen Feyenoord. Door een laat doelpunt van Toornstra hield de ploeg van Dick Luckien slechts een punt over aan het duel met Rotterdammers. De Emmenaren knokten zich terug na een 0-2 achterstand. Dat gegeven zal de ploeg vertroouwen geeft voor de wedstrijd van vanavond. Met de steun van het thuispubliek erachter is Emmen daarom licht favoriet. 

De hoogste notering voor een overwinning van FC Emmen staat op 2,15 bij Interwetten. De hoogste notering voor een overwinning van ADO Den Haag staat op 2,95 bij Interwetten.