Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Eredivisie: Hoge noteringen voor Feyenoord en AZ


AZ treft Feyenoord vanavond misschien wel op het juiste moment. De afgelopen twee wedstrijden werden niet gewonnen, waardoor het chagrijn toeneemt in Rotterdam-Zuid. 

De selectie van Jaap Stam wordt steeds fitter, maar dat leidt nog niet tot betere resultaten. Afgelopen weekend redde Jens Toornstra in de slotseconden een punt voor de Rotterdammers. Toornstra is één van de spelers die er lange tijd naast stond. Hij geeft Stam meer opties op het middenveld en de aanval. Het oogt bij Feyenoord in grote delen van de wedstrijd nog vaak te onsamenhangend. 

Van dat gegeven hoopt AZ vanavond te profiteren. De Alkmaarders hebben drie punten meer dan Feyenoord en zijn de Europese week goed doorgekomen. Met tien man werd er een punt uit het vuur gesleept in Belgrado. Vervolgens werd er gewonnen van ADO Den Haag met 1-0. Voor de talenten van AZ wacht vanavond een nieuwe krachtmeting. Dat ze kunnen voetballen is wel duidelijk. Maar lukt het ze ook om zo onbevangen te voetballen in De Kuip? 

AZ is in ieder geval de underdog bij de bookmakers. De hoogste notering voor een overwinning van Feyenoord staat op 2,10 bij Interwetten. De hoogste notering voor een overwinning van AZ staat op 3,10 bij Interwetten