Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Bundesliga: Wolfsburg licht favoriet tegen Hoffenheim


Wolfsburg is goed aan het seizoen begonnen en vanavond op een gedeelde tweede plek komen met Bayern München. Dat geldt niet voor het Hoffenheim van Alfred Schreuder. 

Hoffenheim won pas één van de eerste vier duels en verloor al twee keer. Een verliespartij tegen Wolfsburg komt Schreuder zeer slecht uit. De Nederlandse trainer komt dan meteen onder druk te staan. Wout Weghorst is de onbetwiste aanvalsleider van de thuisploeg. De spits heeft in de eerste vier wedstrijden al drie keer gescoord. Een prima start dus. Jeffrey Bruma heeft ook weer een basisplaats te pakken bij Wolfsburg. 

Wolfsburg is ook het Europese seizoen goed gestart. Afgelopen donderdag werd in eigen huis met 3-1 gewonnen van Oleksandria. Hoffenheim wist Bayer Leverkusen te beteugelen en nam een punt mee uit Leverkusen. Vervolgens ging het wel pijnlijk onderuit tegen SC Freiburg: 0-3. 

De hoogste notering voor een overwinning van Wolfsburg staat op 2,00 bij Interwetten. De hoogste notering voor een overwinning van Hoffenheim staat op maar liefst 3,60 bij Interwetten.