Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Eredivisie: Dit zijn de noteringen voor de Twentse derby


De Twentse derby is na een jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie. Promovendus FC Twente, begint verrassend genoeg, als favoriet aan het duel. De ploeg van Gonzalo García García is zeer sterk begonnen aan het seizoen. 

FC Twente verloor namelijk nog geen duel in de eerste zes speelronden. Ted van Leeuwen haalde meer dan elftal spelers naar Enschede en dat lijkt vooralsnog goed uit te pakken. Raspaardje Busquets kwam vlak voor het verstrijken van de transferdeadline naar Tukkerland en liet in zijn eerste optreden vorige week tegen Fortuna Sittard al over uitzonderlijke kwaliteiten te beschikken. Twente won die wedstrijd met 2-3 van de Limburgers. 

In de speelronde daarvoor won Twente met 3-1 van FC Utrecht. De thuisploeg is dus in de winning mood. Heracles Almelo won eveneens de laatste twee compeititewedstrijden. Vorige week was het eigen huis met 4-1 te sterk voor Willem II. Gezien de selecties op papier en de huidige vorm van beide teams zullen de rivalen aan elkaar gewaagd zijn. Het thuisvoordeel dat Twente geniet kan wel eens de doorslag gaan geven vanavond. 

Bookmaker Interwetten heeft geen uitgesproken favoriet en zet de notering voor een overwinning van Twente op 2,40. De hoogste notering voor een overwinning van Heracles Almelo staat op 2,60