Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Champions League: Ajax favoriet voor eerste treffen met OSC Lille


Ajax neemt het in de eerste poulewedstrijd van de nieuwe Champions League-campagne op tegen OSC Lille. De Amsterdammers zijn bij de bookmakers favoriet voor de overwinning. 

Donny van de Beek zat tegen sc Heerenveen nog niet bij de wedstrijdselectie. De kans lijkt klein dat hij tegen de Fransen minuten zal maken. De verwachting is dat Perr Schuurs, in tegenstelling tot afgelopen zaterdag, uit de basisopstelling zal verdwijnen. Ten Hag kan er voor kiezen om met Tadic, Promes, Ziyech en Neres te starten. Dat zou betekenen dat Tadic in de punt van de aanval begint en Promes vanaf de nummer tien-positie. 

Lille kwam vrijdag al in actie en won van Angers met 2-1. De nummer vijf van de Ligue 1 zag deze zomer hun beste speler vertrekken naar Arsenal. De Londenaren legde een bedrag van meer dan 70 miljoen euro neer voor Nicolas Pépé. Lille verloor tot nu alle uitwedstrijden in de Franse competitie. De ploeg wist niet één van de laatste elf Europese duels te winnen. 

De hoogste notering voor een overwinning van Ajax staat op 1,50 bij Interwetten. De hoogste notering voor een overwinning van Lille staat op 6,50 bij Interwetten