Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Bundesliga: Bayern München licht favoriet in kraker tegen RB Leipzig


RB Leipzig wordt in Duitsland, samen met Borussia Dortmund, gezien als één van de uitdagers van Bayern München dit seizoen. De eerste krachtmeting met de Rekordmeister vindt vanavond plaats. Lukt het Leipzig te stunten tegen Bayern? 

Leipzig is na drie speelronden nog foutloos en daardoor de trotse koploper van de Bundesliga. Bayern München verspeelde twee punten in het duel met Hertha BSC en staat tweede met zeven punten. Voor de interlandperiode won Leipzig overtuigend van Borussia Mönchengladbach met 1-3. Bayern München rolde Mainz in eigen huis op: 6-1. 

Doordat Arjen Robben zijn schoenen aan de wilgen ging en ook Ribery stopte bij Bayern moest het op zoek naat twee nieuwe kanonnen voor de flanken. Vlak voor het sluiten van de transfermarkt kwamen die er met Perisic en Coutinho. Daarnaast heeft de defensie van Bayern ook een opknapbeurt gehad. Pavard en Hernadez kwamen naar München.

Met deze selectie moet Bayern in staat zijn om de titel te pronlogeren. Op papier is de uitwedstrijd tegen Leipzig één van de moeilijkste van het seizoen. 

De hoogste notering voor een overwinning van RB Leipzig staat op 3,75 bij Interwetten. De hoogste notering voor een overwinning van Bayern München staat op 1,85 bij Interwetten.