Logo
Voetbal voorbeschouwingen

EK-kwalificatie: Engeland grote favoriet in ontmoeting met Kosovo


De kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap in 2020 worden vanavond hervat en ook topland Engeland komt in actie. Zij zullen de strijd aangaan met Kosovo. Deze wedstrijd begint om 20:45 uur en zal worden afgewerkt in het St. Mary's Stadium in Southampton. Bookmaker NetBet verwacht totaal geen problemen voor The Three Lions.

Engeland staat wereldwijd bekend als een voetballand dat al decennia lang grote namen voortbrengt. Engeland stroomt over van talent, maar toch hebben ze vaak moeite om ver te komen op een groot toernooi. Op het WK van 2018 kwam Engeland nog wel tot de halve finale, maar werd het uitgeschakeld door Kroatië en verloor het tevens de wedstrijd om de derde plaats. Komend jaar willen de Engelsen een gooi gaan doen naar de Europese titel, maar hiervoor moeten ze zich wel eerst zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi, dat zich af gaat spelen in maar liefst twaalf verschillende landen in Europa.

Vooralsnog doet het Engeland van bondscoach Gareth Southgate het uitstekend in de kwalificatie. De ploeg speelde tot dusver drie kwalificatiewedstrijden en behaalde daarin de volle negen punten. Engeland zit ingedeeld in groep A, samen met Kosovo, Tsjechië, Montenegro en Bulgarije. De Engelsen moeten zich gezien de tegenstand eenvoudig kunnen plaatsen. Als het vanavond afrekent met Kosovo, dat tweede staat met 8 punten, dan staat het al met één been op het hoofdtoernooi. Met 14 doelpunten voor en slechts 1 tegen is Engeland in ieder geval on fire in de kwalificatiereeks.

Bookmaker NetBet voorziet dan ook geen problemen voor The Three Lions vanavond. Inzetten op de thuisploeg heeft gezien de notering van 1.13 dan ook niet heel veel zin. Een stunt van Kosovo is lucratiever. Bij een gelijkspel kun je al 8.50 keer je inzet terugverdienen, maar als Kosovo weet te winnen van Engeland, dan is dit via bookmaker NetBet goed voor maar liefst 19.00 keer je inzet.