Logo
Voetbal voorbeschouwingen

EK-kwalificatie: Oranje absolute topfavoriet in treffen met Estland


Vanavond zal het Nederlands Elftal proberen een stap dichterbij de groepsfase van het Europees Kampioenschap van 2020 te komen. Het speelt om 20:45 uur een wedstrijd in en tegen Estland, de nummer laatst van kwalificatiegroep C. Bookmaker NetBet verwacht dan ook een glansrijke overwinning voor de mannen van bondscoach Ronald Koeman.

Oranje speelde afgelopen vrijdag al een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland. Hoewel de eerste helft nog zeer matig was, kwam Nederland na de thee een stuk beter voor de dag. Die Mannschaft werd uiteindelijk met 2-4 verslagen en met dit resultaat is de nederlaag uit de heenwedstrijd meer dan ongedaan gemaakt. Oranje heeft nu een onderling voordeel tegen Duitsland, mochten beide ploegen met een gelijk aantal punten eindigen in kwalificatiegroep C. In die groep is het momenteel Noor-Ierland dat de lijst aanvoert. Zij wisten maar liefst 12 punten uit vier wedstrijden te verzamelen.

Nederland staat momenteel nog op een derde plaats in de groep, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan zowel Noord-Ierland als Duitsland. Oranje heeft zes punten uit drie wedstrijden. Vanavond kan het drie waardevolle punten pakken als het weet te winnen van Estland, dat laatste staat in de groep. Estland heeft nog geen enkel punt gepakt en kreeg in vier wedstrijden al 14 doelpunten tegen. Zelf wisten ze ook pas twee keer te scoren. Oranje daarentegen scoorde zelf al 10 keer en kreeg vijf treffers tegen.

Op papier is het Nederlands Elftal dus de grote favoriet en bookmaker NetBet verwacht dan ook absoluut geen problemen voor de manschappen van Koeman. Met een notering van 1.09 is inzetten op Oranje allerminst rendabel. Mocht het duel in een gelijkspel eindigen, dan kun je maar liefst 10.00 keer je inzet tegemoet zien. Weet Estland te stunten en de drie punten te pakken, dan is dit via bookmaker NetBet goed voor maar liefst 27.50 keer je inzet.