Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Flinke notering voor overwinning Nederland op Duitsland


Het wordt de vierde keer in een jaar tijd dat Nederland tegen Duitsland speelt. Van de laatste drie ontmoetingen wonnen beide landen er één en er werd één keer gelijk gespeeld. Een nederlaag voor Oranje is niet direct fataal, maar het zou de ploeg van Ronald Koeman wel in de problemen kunnen brengen. 

Over de verdediging heeft Koeman geen twijfels. Van Dijk vormt 'gewoon' samen met De Ligt het hart van de defensie. Donyell Malen is de enige nieuweling in de selectie. Maar de PSV-spits hoeft nog niet op een basissplek te rekenen. 

Duitsland mist een een aantal belangrijke spelers. Leroy Sané is er niet bij. De creativeling van Manchester City vormde een gevaarlijk duo met Serge Gnarby in maart van dit jaar. Dat duel verloor Oranje met 2-3. Koeman kondigde op de persconferentie al aan dat Oranje tegen Duitsland vanavond verdedigend beter moet staan. De bondscoach zal met een gelijkspel ook tevreden zijn, aangezien Oranje nog tegen alle zwakke broeders uit de poule moet aantreden. 

De hoogste notering voor een overwinning van Duitsland staat op 2,10 bij Interwetten. De hoogste notering voor een overwinning van het Nederlands Elftal staat op 3,35 bij Interwetten.