Logo
Voetbal voorbeschouwingen

EK Kwalificatie: Italië topfavoriet in treffen met Armenië


Vanavond wordt de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in 2020 verder voortgezet. Onder meer Italië komt in actie. Zij gaan de strijd aan met Armenië. Het duel in groep J wordt om 18:00 uur afgewerkt in het Republicanstadion in Jerevan, de thuishaven van Armenië. Bookmaker NetBet verwacht echter geen problemen voor Italië.

Italië is voor de kwalificatie ingedeeld in groep J, samen met Finland, Armenië, Griekenland, Bosnië en Herzegovina en Liechtenstein. De Italianen gaan in deze groep fier aan kop met de volle twaalf punten uit vier gespeelde wedstrijden. De ploeg van Roberto Manchini scoorde al dertien doelpunten en kreeg er slechts eentje tegen. Hiermee heeft het een waanzinnig doelsaldo van +12. Geen enkel ander land in deze groep kan qua doelsaldo in de buurt komen van Italië. Ook nummer twee, Finland, moet met een doelsaldo van +4 flink toegeven op de Italianen.

Armenië, de tegenstander van Italië vanavond, staat met zes punten op de derde plaats in de groep. Ook zij maken dus nog volop kans om door te stoten naar het eindtoernooi. Een goed resultaat tegen de Italianen zou een grote stap in deze richting betekenen. Er is immers nog geen andere ploeg geweest die punten heeft weten te pakken tegen de koploper van de groep. Het belooft echter een zeer lastig karwei te worden, want Italië heeft op papier een veel sterkere selectie.

Als we kijken naar de noteringen bij bookmaker NetBet, dan zien we dat Italië als dé grote favoriet wordt gezien voor vanavond. Een inzet op winst van de ploeg van Manchini levert je dan ook slechts 1.27 keer je inzet op. Mocht Armenië een gelijkspel uit het vuur weten te slepen, dan is dit goed voor 5.85 keer je inzet. Een overwinning staat met een odd van 10.50 helemaal hoog geprijsd bij bookmaker NetBet.