Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Champions League: Ajax absolute topfavoriet in return tegen APOEL


Vanavond worden de laatste returnwedstrijden in de play-offs voor de groepsfase van de Champions League afgewerkt. Er staan drie duels op het programma, waaronder eentje tussen Ajax Amsterdam en APOEL Nicosia. Deze wedstrijd zal om 21:00 uur van start gaan in de Johan Cruijff Arena. Bookmaker Interwetten verwacht weinig problemen voor de ploeg van Erik ten Hag.

Ajax is nog één wedstrijd verwijderd van de groepsfase van de Champions League. Weten de Amsterdammers vanavond in eigen huis af te rekenen met APOEL Nicosia, dan is het zeker van een plekje in de poulefase. Zowel vanuit sportief- als financieel oogpunt is voor het Ajax van groot belang dat het deelname aan het Miljardenbal veilig stelt. Ook voor het Nederlandse voetbal is dit belangrijk, gezien we de punten op de ranglijst hard nodig hebben. Ajax moet in de eigen Johan Cruijff Arena minimaal één keer scoren, gezien het 0-0 gelijkspel uit de heenwedstrijd.

De kans dat APOEL alsnog de groepsfase van het hoofdtoernooi bereikt, is niet zo gek groot. Hoewel de Cyprioten in theorie nog alle kans hebben, lijkt Ajax gewoonweg een maatje te groot. Ook kwam het pas twee keer voor in de geschiedenis dat een Cypriotische club de groepsfase van de Champions League wist te halen. Alleen APOEL en Anorthosis Famagusta flikten dit kunstje. Ajax en APOEL stonden in het recente verleden driemaal tegenover elkaar en nooit wist APOEL te winnen. In 2014 verloor het met 4-0 en speelde het met 1-1 gelijk. Vorige week eindigde het duel in Cyprus in 0-0.

De ploeg van Erik ten Hag lijkt dan ook de beste papieren hebben om vanavond door te stoten naar de groepsfase. Bookmaker Interwetten heeft hier gezien de notering van 1.20 het volste vertrouwen in. Zij zien in de Amsterdammers de grootste kanshebber. Als APOEL weet te winnen vanavond, dan is dit goed voor maar liefst 13.50 keer je inzet. Een gelijkspel na 90 minuten is bij bookmaker Interwetten goed voor 7.00 keer je inzet.