Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Bundesliga: Borussia Dortmund favoriet in treffen met 1. FC Köln


Borussia Dortmund heeft de eerste slag van Bayern München gewonnen. In de eerste speelronde won Borussia met grote cijfers van FC Augsburg. Dortmund gaat vanavond op bezoek bij buurman en promovendus 1. FC Köln. 

Borussia Dortmund heeft zich deze zomer goed weten te versterken. Belangrijke spelers zijn gebleven en met Mats Hummels is er een brok aan ervaring bij gekomen. Dortmund heeft alleen het vertrek van Pulisic moeten opvangen. De zwart gelen hadden de afgelopen jaren ook een goede seizoensstart. Het wordt interessant om te zien hoelang Dortmund deze lijn kan doortrekken. 

1. FC Köln had een hoger percentage balbezit tegen VfL Wolfsburg maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken. De rentree in de Bundesliga ging gepaard met een nederlaag. Simon Terodde redde de eer in de blessuretijd: 2-1. Kingsley Ehizibue maakte indruk tijdens zijn debuut. De rechtsbak won 90% van zijn persoonlijke duels. De verdediger zal samen met zijn teamgenoten onder andere Paco Alcacer af moeten stoppen. De Spanjaard was tegen Augsburg twee keer trefzeker. 

De hoogste notering voor een overwinning van 1. FC Köln staat op 7,60 bij Interwetten. De hoogste notering voor een overwinning van Borussia Dortmund staat op 1,40 bij Interwetten.