Logo
nieuws

Populaire bookmaker krijgt fikse boete van Kansspelautoriteit


Eén van de meest populaire bookmakers in Nederland, Unibet, is op de vingers getikt door de Kansspelautoriteit. Het moederdebedrijf van het wedkantoor heeft een boete van maar liefst 470.000 euro gekregen. 

De toezichthouder schrijft in een persbericht dat Trannel International Limited gedurende een periode in de tweede helft van 2018 kansspelen heeft aangeboden aan Nederlandse consumenten. Het aanbieden hiervan zonder een vergunning is verboden in Nederland. In de periode van 11 augustus 2018 tot en met 27 december 2018 kon men op Unibet betalen met betalingservice iDeal en was er een Nederlandse chatservice beschikbaar. 

Unibet zette Nederland niet op de lijst van met landen waarvan de inwoners uitgesloten waren van deelname. Reden genoeg voor de Kansspelautoriteit om Trannel International Limited te beboeten. Het is voor Nederlandse spelers nog steeds mogelijk om te spelen via Unibet, echter heeft de bookmaker nu wel een ander betaalmiddel. 

De Eerste Kamer nam in februari 2019 de Wet kansspelen op afstand aan. Waarschijnlijk wordt het met ingang van 1 januari 2021 mogelijk om legaal online gokken aan te bieden. Voorwaarde hiervoor is dat er een vergunning voor is verleend door de Ksa. Vergunningen worden alleen onder strikte voorwaarden verstrekt.