Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Champions League: Ajax favoriet op bezoek bij APOEL Nicosia


Vanavond staat voor Ajax de eerste wedstrijd van het tweeluik met APOEL Nicosia op het programma. De Amsterdammers zijn favoriet voor de overwinning. 

Ajax rekende in de vorige ronde af met PAOK Saloniki. Na een 2-2 gelijkspel in Griekenland won Ajax vorige week in de Johan Cruijff Arena met 3-2 van PAOK. De kenners zijn het erover eens dat APOEL Nicosia van een ander niveau is dan PAOK. Met het nodige fortuin wisten de Cyprioten FK Qarabag uit te schakelen. Daardoor is Ajax op voorhand al favoriet om door te gaan. 

De ploeg van Erik ten Hag zal een goede basis moeten leggen op Cyprus om het karwei volgende week af te kunnen maken. Ten Hag kan niet beschikken over Quincy Promes die op het kunstgras van VVV Venlo uitviel afgelopen zaterdag. Ook Hakim Ziyech werd vroegtijdig gewisseld, maar is waarschijnlijk fit genoeg om te starten. De opstelling tegen APOEL zal grotendeels hetzelfde zijn als tegen de Limburgers. Naar verwachting zal Schuurs plaats moeten maken voor Veltman en begint Mazraoui wellicht ook in de basis. 

De hoogste notering voor een overwinning van APOEL Nicosia staat op 6,60 bij Interwetten. De hoogste notering voor een overwinning van Ajax staat op 1,43 bij Interwetten.