Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Eredivisie: 2 keer je inzet voor zege Feyenoord op Utrecht


Straks om 16:45 uur gaat voor Feyenoord de derde speelronde in de Nederlandse Eredivisie van start. Nadat het team zich afgelopen week plaatste voor de laatste kwalificatieronde van de Europa League, mag het vandaag aantreden tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in De Kuip in Rotterdam en Feyenoord is bij bookmaker Interwetten dan ook de favoriet.

Feyenoord is onder nieuwbakken coach Stam wisselend aan het nieuwe seizoen begonnen. In de derde voorrondes van de Europa League wist men eenvoudig af te rekenen met Dinamo Tbilisi, want over twee wedstrijden werd er met maar liefst 5-1 gewonnen. In de Eredivisie speelde Feyenoord echter tot tweemaal toe gelijk. Tegen Sparta werd het 2-2 en tegen Heerenveen kwam men niet verder dan 1-1. Duur puntverlies voor de Rotterdammers, die daarom vanavond absoluut moeten zien te winnen van FC Utrecht.

Feyenoord kan gelukkig goede cijfers overleggen tegen Utrecht. Van de laatste zes ontmoetingen met de Domstedelingen, wist Feyenoord er vier te winnen. Eenmaal speelde het gelijk en er werd slechts één keer verloren. In de eigen Kuip is Feyenoord sowieso ijzersterk tegen Utrecht, want de voorgaande zes thuiswedstrijden tegen deze ploeg werden allemaal gewonnen. Daarnaast scoort Feyenoord in thuiswedstrijden over het algemeen minimaal twee keer. We moeten echter niet vergeten dat FC Utrecht goed aan het nieuwe seizoen is begonnen. Ze wisten beide competitiewedstrijden te winnen en staan hierdoor op de vijfde plaats.

Bookmaker Interwetten geeft FC Utrecht dan ook wel kansen vanavond, maar ziet in Feyenoord de grote favoriet. Met een notering van 1.97 gaat men ervan uit dat de Rotterdammers kunnen winnen in eigen huis. Mochten de bezoekers uit Utrecht winnen, dan is dit goed voor 3.30 keer je inzet. Het meeste geld bij bookmaker Interwetten kun je verdienen bij een gelijkspel. Hiervoor staat de quotering op 3.75.