Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Eredivisie: Ajax torenhoog favoriet in treffen met VVV


Vanavond wordt de derde speelronde van de Nederlandse Eredivisie hervat en ook AFC Ajax Amsterdam komt in actie. De ploeg van coach Erik ten Hag neemt het op tegen VVV Venlo. De wedstrijd zal om 18:30 uur van start gaan in stadion De Koel, de thuishaven van VVV. Bookmaker NetBet verwacht geen problemen voor Ajax, zo blijkt uit de vrijgegeven noteringen.

Ajax begon het nieuwe Eredivisie-seizoen met een valste start op bezoek bij Vitesse. In Arnhem speelde de Amsterdammers met 2-2 gelijk en leed het direct puntverlies in de strijd om een nieuw kampioenschap. De tweede wedstrijd, thuis tegen FC Emmen, werd wel eenvoudig gewonnen: 5-0. VVV wist haar eerste competitieduel wel te winnen. Het versloeg RKC Waalwijk in eigen huis met 3-1. De tweede wedstrijd, tegen Sparta Rotterdam, werd echter kansloos met 4-1 verloren op bezoek op Het Kasteel.

De voorgaande zes keer dat Ajax tegenover VVV stond, had het niets te vrezen van de ploeg uit Venlo. Alle wedstrijden werden immers door Ajax gewonnen en regelmatig ook met grote cijfers. De laatste ontmoeting, op 2 februari van dit jaar, eindigde bijvoorbeeld in een 6-0 zege voor de Amsterdammers. Daarnaast mist VVV vanavond twee spelers, terwijl de gehele selectie van Ajax fit lijkt. Bij VVV ontbreken Danny Post en Christian Kum.

Er lijkt dus geen vuiltje aan de lucht voor Ajax in aanloop naar de wedstrijd van vanavond. Met een notering van 1.12 zijn zij dan ook de absolute topfavoriet in de ogen van bookmaker NetBet. Mocht het duel in een gelijkspel eindigen, dan is dit al goed voor 8.50 keer je inzet. Neemt VVV verrassend de drie punten mee naar huis, dan is bookmaker NetBet bereid maar liefst 16.00 keer je inzet uit te keren.