Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Europa League: dit zijn de duels en noteringen voor vandaag


Vanavond staan er tientallen wedstrijd op het programma en allemaal worden ze afgewerkt in het kader van de derde kwalificatieronde richting de groepsfase van de Europa League. Onder meer de Nederlandse clubs AZ, PSV en Feyenoord komen in actie. Onderstaand hebben we alle wedstrijden, inclusief de noteringen via bookmaker NetBet, voor je op een rijtje gezet.

De Europa League is het één na hoogste toernooi van Europa. Vorig seizoen werd deze bekercompetitie gewonnen door Chelsea, maar nu begint alles weer opnieuw. Maar voordat de groepsfase losbarst, moet een aantal clubs zich eerst nog zien te kwalificeren. Dit doen ze via de zogenoemde voorrondes, waar ook AZ, PSV en Feyenoord in terecht zijn gekomen. Alle drie de Nederlandse clubs hebben een goede uitgangspositie om zich vanavond te kwalificeren voor de play-offs.

Het Europese voetbal barst vandaag om 18:00 uur los, want dan gaat de eerste wedstrijd, die tussen HJK Helsinki en Riga FC, van start. Vervolgens loopt de voetbalavond door tot 21:00 uur, wanneer Espanyol de laatste wedstrijd voor haar rekening neemt tegen Luzern. Feyenoord speelt haar duel tegen Dynamo Tbilsi al om 18:30 uur, terwijl PSV Eindhoven en AZ Alkmaar om 20:30 uur in actie komen tegen respectievelijk Haugesund FK en FC Mariupol.

Onderstaand alle wedstrijden, inclusief de noteringen via bookmaker NetBet:

bijlage

Let op: de noteringen kunnen in de tussentijd zijn gewijzigd!