Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Champions League: Ajax topfavoriet in treffen met PAOK


Vanavond gaan de returnwedstrijden in de derde kwalificatieronde richting de groepsfase van de Champions League van start. Ook AFC Ajax komt in actie. Zij moeten in de eigen Johan Cruijff Arena zien af te rekenen met PAOK Saloniki. Deze wedstrijd begint om 20:30 uur en bookmaker Interwetten ziet de Amsterdammers als de absolute topfavoriet.

Ajax kwam vorige week ook al uit tegen PAOK, maar toen moest het op bezoek in het stadion van de Grieken. Er werd met 2-2 gelijkgespeeld. Hakim Ziyech en Klaas-Jan Huntelaar troffen doel voor de ploeg van Erik ten Hag. Aan de zijde van PAOK waren het Chuba Akpom en Léo Matos die de doelpunten voor hun rekening namen. Het was echter niet de eerste keer dat Ajax oog in oog stond met PAOK. In 2016 stond men ook al tweemaal tegenover elkaar in de Champions League. Toen won Ajax één keer en speelde het de andere wedstrijd gelijk.

Hoewel Ajax, tevens halve finalist van afgelopen seizoen, de grote favoriet is, geeft PAOK-trainer Abel Ferreira zijn ploeg een goede kans om door te bekeren. "Ik denk dat we beter zullen zijn dan tijdens het heenduel. Mijn spelers hebben al geschiedenis geschreven, maar zijn hongerig en willen meer", zei Ferreira op de persconferentie, geciteerd door NU.nl. De coach kreeg bijval van oud-Feyenoorder Diego Bisewar. "Ik denk dat we door zullen gaan. We hebben een geweldige ploeg en willen dat graag laten zien. We moeten rustig blijven en onze kansen grijpen."

Hoewel de Grieken zichzelf dus een goede kans geven, denkt bookmaker Interwetten daar heel anders over. Zij denken dat PAOK weinig kans maakt vanavond. Met een notering van 1.27 is Ajax de absolute topfavoriet. Weet PAOK toch te winnen, dan kun je maar liefst 10.00 keer je inzet terugverdienen. Een gelijkspel na 90 minuten is via bookmaker Interwetten nog goed voor 6.00 keer je inzet.