WijWedden

Kansspelautoriteit mag straks anoniem deelnemen aan kansspelen

Maandag, 12 augustus 2019, 12:11

Het duurt nog even, maar het staat vast dat de nieuwe wet Kansspelen op Afstand ingevoerd gaat worden in Nederland. De huidige wetgeving is verouderd en dus komt er een nieuw handboek. Daarmee verandert er veel voor spelers en aanbieders, maar ook voor organisaties zoals de Kansspelautoriteit. Zij mogen bijvoorbeeld straks anoniem deelnemen aan kansspelen.

Bookmaker Netbet is uitgeroepen tot beste online bookmaker en geeft €50 bonus met kortingscode WELCOME50.

Maak hier een account en claim tot 50 euro stortingsbonus!

Eerder kwamen we al met het nieuws dat er veel ging veranderen met de nieuwe wet Kansspelen op Afstand. Zo kunnen nieuwe en buitenlandse aanbieders de markt gaan betreden, krijgen spelers een veel breder en veiliger aanbod en zal er meer toezicht komen op verdachte praktijken. In het kader van dat laatste is er in de nieuwe wetgeving ruimte ingebouwd voor onder meer de Kansspelautoriteit om misbruik, misleiding en oplichting aan te pakken. Zij mogen straks, met de invoering van de nieuwe wet, anoniem deelnemen aan kansspelen om zo illegaal gedrag op te sporen.

Een andere nieuwe bevoegdheid is dat de Ksa bindende aanwijzingen mag geven om naleving van de wet af te dwingen, ook aan zogenoemde bevorderaars, bijvoorbeeld betaaldienstverleners en reclamemakers. Nu is de Ksa nog vaak aangewezen op de vrijwillige hulp van dergelijke partijen. Dit valt te lezen op de website van de Kansspelautoriteit zelf. Ook komt er een Verslavingspreventiefonds. Een gedeelte van het geld dat wordt gevangen via de kansspelheffing gaat naar het fonds, zodat zij 24 uur per dag, 7 dagen in de week zorg kunnen verlenen.

Like je ons al op Facebook?

Reacties

Bookmaker reviews

Betting nieuws Alle artikelen Naslagwerk

Alle artikelen bekijken
Nederlands grootste en fanatiekste
facebookpagina over wedden:

Ik heb al geliked