WijWedden

Nederlander waarschuwt: "Het gokken heeft mij het huwelijk gekost"

Donderdag, 11 juli 2019, 19:19

Lange tijd bleef de nieuwe gokwet Kansspelen op Afstand in de Tweede Kamer liggen, maar de wet heeft nu eindelijk doorgang gevonden. Waarschijnlijk zal de Nederlandse gokmarkt vanaf 1 januari 2021 volledig opengaan. Ex-gokverslaafde Marco waarschuwt: "Als je iets aandacht geeft, dan gaat het groeien."

Bookmaker Netbet is uitgeroepen tot beste online bookmaker en geeft €50 bonus met kortingscode WELCOME50.

Maak hier een account en claim tot 50 euro stortingsbonus!

Met de nieuwe wet Kansspelen op Afstand in aantocht, begint Marco zich zorgen te maken. Hij was jarenlang verslaafd aan het gokken via fruitautomaten, die onder meer te vinden zijn in kroegen, restaurants en snackbars. Inmiddels is hij zo'n 4,5 jaar van zijn verslaving af, maar Marco wil mensen waarschuwen voor het moment dat gokken in Nederland legaal gepromoot mag worden. "Bij mij begon het in een snackbar, waar een fruitautomaat stond. Je gaat steeds meer gokken om je verliezen terug te winnen, maar die bedragen worden alsmaar groter", zo vertelt hij aan Hart van Nederland. "Het heeft mij mijn huwelijk gekost en financiële problemen opgeleverd."

Zijn relatie heeft Marco inmiddels terug, maar al het geld dat hij verkwiste niet. Hij vindt de nieuwe wet Kansspelen op Afstand dan ook allerminst een prettige gedachte. "Als je iets aandacht geeft, dan gaat het groeien. De totstandkoming van de wet en de reclamemogelijkheden, daar heb ik mij dan ook tegen verzet. Je ziet nu ook al dat het in België een groot probleem is", zo vertelt hij. Marco krijgt in zijn waarschuwingen bijval van Floor van Bakkum van de Jellinek Kliniek. Ook zij wijst op de gevaren van het online gokken.

"Als de markt open gaat, dan is het ook mogelijk om reclame te gaan maken voor gokken. Daar maken wij ons wel zorgen om. Daarom is het belangrijk om in te zetten op preventieve interventie. Mensen die alleen zijn of psychische problemen hebben zijn risicogroepen. Net als het komen uit een cultuur waar gokken normaal gevonden wordt, bijvoorbeeld in bepaalde Aziatische landen", zo zegt zij.

Like je ons al op Facebook?

Reacties

Bookmaker reviews

Betting nieuws Alle artikelen Naslagwerk

Alle artikelen bekijken
Nederlands grootste en fanatiekste
facebookpagina over wedden:

Ik heb al geliked