WijWedden

Aanbieden online kansspelen in Nederland: welke voorwaarden zijn er bekend?

Woensdag, 10 juli 2019, 15:17

Partijen die graag aanspraak wil maken op een vergunning voor de nieuwe wet Kansspelen op Afstand, hebben de afgelopen maanden hun interesse hiervoor kenbaar kunnen maken via de site van de Kansspelautoriteit. Zij weten echter nog niet aan welke voorwaarden zij als aanbieder moeten voldoen. Er zijn immers pas een paar vergunningsvoorwaarden bekend.

Bookmaker Netbet is uitgeroepen tot beste online bookmaker en geeft €50 bonus met kortingscode WELCOME50.

Maak hier een account en claim tot 50 euro stortingsbonus!

Nederland gaat eindelijk haar gokwet op de schop gooien. De verwachting is dat alles per 1 januari 2021 volledig afgerond is en dat de markt dan definitief opengaat voor spelers. Om dit allemaal tijdig te realiseren konden geïnteresseerde aanbieders in de afgelopen maanden hun interesse kenbaar maken. Zij konden zich aanmelden voor een vergunning die recht geeft op het legaal aanbieden van online kansspelen in Nederland. Aan welke voorwaarden de aanbieders moeten voldoen, is pas gedeeltelijk bekend. De Kansspelautoriteit meldt op haar website dat het verwacht in het tweede deel van 2020 over te kunnen gaan op het behandelen van de vergunningsaanvragen. Vervolgens moet de markt dan in 2021 definitief opengaan. 

Geïnteresseerde aanbieders moeten nu wachten op de minister van Rechtsbescherming, die verantwoordelijk is voor het kansspelbeleid. De minister werkt de wet op dit moment verder uit en zal ook de vergunningsvoorwaarden opstellen. Er zijn echter al wel enkele voorwaarden bekend, waar de aanbieders nu al op kunnen inspelen. Zo moet een aanvrager gevestigd zijn in de Europese Unie of de Europese Economische Ruimte. Is dat niet het geval, dan moet men spoedig een vestiging gaan open in Nederland, de EU of de EER. Daarnaast moeten aanbieders in Nederland een vertegenwoordiger hebben die aanspreekbaar is en kennis heeft van kansspelverslaving en verslavingspreventie.

Verder zullen alle aanvragers getoetsd gaan worden op hun betrouwbaarheid. De integriteit zal onder de loep genomen worden. Iedere aanbieder die aanspraak wil maken op een vergunning in Nederland, zal zo'n 45.000 euro moeten aftikken om zich te laten beoordelen. Daarnaast moet men waarschijnlijk ook in de vorm van een bedrag kunnen aantonen dat het eventuele verliezen kan opvangen.

Like je ons al op Facebook?

Reacties

Bookmaker reviews

Betting nieuws Alle artikelen Naslagwerk

Alle artikelen bekijken
Nederlands grootste en fanatiekste
facebookpagina over wedden:

Ik heb al geliked