WijWedden

Simbat verliest rechtszaak van Kansspelautoriteit en krijgt fikse boete

Woensdag, 26 juni 2019, 15:50

Simbat Entertainment Systems Limited kan een vergunning voor het aanbieden van online kansspelen in Nederland wel vergeten, zo lijkt het. De gokaanbieder heeft zich namelijk schuldig gemaakt aan het illegaal aanbieden van haar diensten op de Nederlandse markt. De Kansspelautoriteit heeft hierop een boete van 270.000 euro uitgedeeld.

Bookmaker Netbet is uitgeroepen tot beste online bookmaker en geeft €50 bonus met kortingscode WELCOME50.

Maak hier een account en claim tot 50 euro stortingsbonus!

Eerder deze week hebben wij in een artikel al uitgelegd dat kansspelaanbieders, die zich in het verleden schuldig hebben gemaakt aan illegale activiteiten in Nederland, alsnog aanspraak kunnen maken op een vergunning, als de markt opengaat in 2021. Via een zogenoemde afkoelingsperiode hebben de aanbieders de mogelijkheid om alsnog te laten zien dat zij zich aan de Nederlandse wetgeving willen houden. Of Simbat Entertainment Systems Limited nog van deze mogelijkheid gebruik kan maken, is de vraag. Zij zijn namelijk betrapt op het illegaal aanbieden van online kansspelen in Nederland. De Kansspelautoriteit heeft hierop gereageerd met een boete van maar liefst 270.000 euro. 

Het overtreden van de regels van Simbat werd echter al in juli 2017 geconstateerd, en dus is het de vraag of zij misschien alsnog van de afkoelingsperiode gebruik kunnen maken. De reden dat de boete nu pas naar buiten komt, is om dat Simbat bij de rechtbank heeft aangevochten dat het nieuws openbaar gemaakt zou worden. Zij hebben de rechtszaak, die plaatsvond in Den Haag, echter verloren en dus heeft de Kansspelautoriteit het nieuws openbaar gemaakt. Simbat bood haar online kansspelen niet zelf aan, maar dit deed via een 'promotional agent'.

Via elf verschillende websites, allen in het beheer van Spinity Limited, werd er reclame gemaakt voor de online kansspelen van Simbat. De Kansspelautoriteit heeft daarom besloten ook Spinity een boete op te leggen voor het bevorderen van deelname aan illegale kansspelen. Spinity moet een bedrag van 100.000 euro overmaken naar de overheidsinstantie. 

Bron: Kansspelautoriteit.nl

Like je ons al op Facebook?

Reacties

Bookmaker reviews

Betting nieuws Alle artikelen Naslagwerk

Alle artikelen bekijken
Nederlands grootste en fanatiekste
facebookpagina over wedden:

Ik heb al geliked