Logo
Voetbal voorbeschouwingen

EK-kwalificatie: Hoge noteringen bij duel IJsland tegen Turkije


Naast het Wereldkampioenschap voor vrouwen, staat ook de EK-kwalificatie voor mannen vandaag op het programma. Er komen verschillende landen in actie, waaronder Turkije, dat het opneemt tegen IJsland. Dit duel wordt om 20:45 uur afgewerkt in het Laugardalsvöllur stadion. Bookmaker NetBet deelt hoge odds uit voor dit duel en geeft Turkije de beste papieren.

Turkije en IJsland zijn in de EK-kwalificatie ingedeeld in groep H. In deze groep zijn zij, samen met Frankrijk, de voornaamste kandidaten om door te stoten naar het eindtoernooi. De andere ploegen in deze groep zijn Albanië, Moldavië en Andorra. Enigszins verrassend is het op dit moment niet Frankrijk dat aan kop gaat in de poule, maar Turkije. De Turken haalden de volle score uit drie wedstrijden, terwijl de Fransen blijven steken op zeven punten. IJsland zit daar vlak achter met zes punten uit drie duels.

Turkijke kwam in de EK-kwalificatiecyclus acht keer tot scoren en kreeg nog geen enkel doelpunt tegen. IJsland wist driemaal het doel te vinden en kreeg vier tegentreffers. Turkije lijkt dus de beste papieren te hebben, maar IJsland kan wel moed putten uit de voorgaande ontmoetingen met de Turken. De landen stonden in het recente verleden viermaal eerder tegenover elkaar en maar liefst drie keer wist IJsland te winnen. De laatste keer was in 2017, toen de Turken met een 0-3 nederlaag naar huis werden gestuurd. 

Het belooft dus een spannend affiche te worden vanavond, al is Turkije wel licht de favoriet. Als zij winnen is dat bij bookmaker NetBet goed voor 2.40 keer je inzet. Weet IJsland ook vandaag aan het langste eind te trekken, dan staat hiervoor een quotering van 3.05. Bij een gelijkspel deelt bookmaker NetBet nog een odd van 3.20 uit.