Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Eredivisie: PSV torenhoog favoriet in 'kampioensduel' tegen Heracles


Alleen in theorie kan PSV Eindhoven vanavond nog landskampioen worden. In praktijk lijkt dit echter volstrekt onhaalbaar, gezien het voordeel dat Ajax heeft qua punten en doelsaldo. Toch moet de ploeg van Mark van Bommel wel aan de bak om de drie punten veilig te stellen tegen Heracles Almelo. Deze wedstrijd begint, net als die van De Graafschap tegen Ajax, om 19:30 uur. Bookmaker NetBet verw

Het leek een fantastisch jaar te worden voor PSV toen het aan het begin van het seizoen enorm sterk uit de startblokken schoot. Daarnaast speelde het ook nog Champions League-voetbal, waar het zeer degelijke wedstrijden op de mat wist te leggen. Echter kwam aan het avontuur in het Miljardenbal al na de groepsfase een eind, en sindsdien verloor het ook haar momentum in de strijd om de landstitel. Ajax is de Eindhovenaren inmiddels gepasseerd op de ranglijst, en er zal vanavond meer dan een wonder moeten gebeuren wil PSV nog kans maken op de felbegeerde schaal. Enkel als PSV zelf een monstscore neerzet tegen Heracles en De Graafschap enorm ruim wint van Ajax, heeft PSV nog kans. Iets dat alleen in theorie nog mogelijk wordt geacht.

Toch moet de ploeg van Mark van Bommel proberen het seizoen mooi af te sluiten. Voor eigen publiek is PSV haar supporters op zijn minst een overwinning schuldig. Heracles Almelo lijkt hiervoor de perfecte tegenstander, want PSV won vijf van haar laatste zes ontmoetingen met deze ploeg. Daarnaast wist het in 12 van haar laatste 13 thuiswedstrijden tegen Heracles steeds minimaal twee keer te scoren. Beide teams missen vanavond twee spelers. PSV kan geen beroep doen op Ryan Thomas en Hirving Lozano, terwijl Heracles het moet doen zonder Robin Pröpper en Sebastian Jakubiak.

Al met al verwacht bookmaker NetBet een zeer eenvoudige zege voor PSV. Met een notering van 1.14 zijn de Eindhovenaren de absolute topfavoriet. Voor Heracles staat maar liefst een notering van 14.75, bijna net zo hoog als dat van De Graafschap tegen Ajax. Mochten beide ploegen elkaar in evenwicht houden vanavond, dan is bookmaker NetBet bereid nog 8.25 keer je inzet uit te keren.