WijWedden

Eredivisie: Ajax grote favoriet in kampioensduel met De Graafschap

Woensdag, 15 mei 2019, 17:38

Na vanavond mag Ajax zich officieel de kampioen van de Eredivisie van het seizoen 2018-2019 noemen. De Amsterdammers moeten alleen nog een formaliteit afronden op bezoek bij De Graafschap. Dit duel zal om 19:30 uur van start gaan op De Vijverberg in Doetinchem. Volgens bookmaker NetBet gaat Ajax deze wedstrijd glansrijk winnen, zo valt af te lezen uit de vrijgegeven noteringen.

Bookmaker Netbet is uitgeroepen tot beste online bookmaker en geeft €50 bonus met kortingscode WELCOME50.

Maak hier een account en claim tot 50 euro stortingsbonus!

Voor zowel De Graafschap als Ajax staat er nog maar weinig op het spel vanavond. De Doetinchemmers zijn al veroordeeld tot nacompetitie en kunnen hooguit nog een plekje winnen ten koste van Excelsior. Ajax daarentegen zou alleen in theorie de landstitel nog kunnen verspelen, maar deze kans is te verwaarlozen gezien het doelsaldo. Ajax heeft 83 punten uit 33 competitiewedstrijden. PSV heeft drie punten minder. De Amsterdammers hebben tevens het doelsaldo met +14 aan hun kant. De landstitel lijkt hoe dan ook naar Ajax te gaan vanavond. In Doetinchem is de boel dan ook op scherp gezet en is er extra politie aanwezig. Voor De Graafschap kan er ook nog maar weinig misgaan vanavond, want zij hebben nacompetitievoetbal al veiliggesteld.

Beide ploegen kunnen dus vrijuit spelen vanavond. Voor De Graafschap belooft dit weinig goeds, want van de voorgaande 15 ontmoetingen met Ajax, verloor het 14 keer. Slechts één keer speelde het gelijk. Dit was echter wel op een cruciaal moment. Op 8 mei 2016 ontnam De Graafschap de landstitel van Ajax door de Amsterdammers op 1-1 te houden. Omdat PSV toen wel wist te winnen, ging de schaal richting Eindhoven. Wil een soortgelijk scenario zich vanavond voordoen, dan moet De Graafschap zeer ruim van Ajax winnen en moet PSV een monsterscore neerzetten tegen Heracles. Dit lijkt een utopie, ook omdat De Graafschap drie spelers mist, terwijl bij Ajax vrijwel iedereen fit is.

Als we kijken naar de noteringen bij bookmaker NetBet, dan zien we dat De Graafschap met een notering van 15.50 vrijwel kansloos wordt geacht voor de zege. Ook een gelijkspel wordt met een odd van 9.75 niet als realistisch gezien. Bookmaker NetBet gelooft volop in een zege van Ajax, want voor hen staat een quotering van slechts 1.11.

Like je ons al op Facebook?

Reacties

Bookmaker reviews

Betting nieuws Alle artikelen Naslagwerk

Alle artikelen bekijken
Nederlands grootste en fanatiekste
facebookpagina over wedden:

Ik heb al geliked