Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Premier League play-offs: West Brom underdog in beslissend duel tegen Aston Villa


Vanavond wacht er een razend spannend duel tussen West Bromich Albion en Aston Villa. Aston Villa verdedigt een 2-1 voorsprong tegen een gehavend West Brom, dat de absolute sterspeler mist. 

Gayle was nog trefzeker voor West Brom in het eerste duel tegen Villa. Hij is voor de return geschorst. Dat geldt eveneens voor Robson-Kanu. Naast deze twee geschorsten is routinier Gareth Barry geblesseerd. Dat zullen ze bij Aston Villa niet erg vinden. Het team waar El Ghazi fuore maakt mist in de persoon van Nyland één speler. Een statistiek die hoopt biedt voor West Brom is de vorm in thuisduels. De laatste vijf thuiswedstrijden werden allemaal gewonnen. 

In die vijf wedstrijden wist West Brom telkens minimaal twee keer te scoren. Maar vanavond moet de ploeg het dus stellen zonder Gayle en dat is een flinke aderlating. Aston Villa ging ook met een goed gevoel de play-offs in. De Villians zijn 13 van de laatste 14 competitiewedstrijden ongeslagen. 

De hoogste notering voor een overwinning van West Brom staat op 2,70 bij Interwetten. De hoogste notering voor een overwinning van Aston Villa staat op 2,45 bij Interwetten.