Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Champions League: Barcelona grote favoriet in heenduel met Liverpool


Met de eerste halve finale tussen Tottenham Hotspur en Ajax achter de rug, kunnen we ons alweer opmaken voor de tweede heenwedstrijd in deze ronde. Om 21:00 uur gaat FC Barcelona in het eigen Camp Nou de strijd aan met Liverpool FC. Afgaande op de noteringen van bookmaker Tipbet, is de Catalaanse topploeg de favoriet voor deze wedstrijd.

Waar de noteringen bij het duel van Tottenham en Ajax nog vrij dicht bij elkaar lagen, is dat voor het treffen van vanavond wel anders. FC Barcelona, de aanstaande kampioen van Spanje, is de grote favoriet. Althans, zo denken de bookmakers erover. Zij dichten de Catalanen de beste papieren toe om tot een overwinning te komen. Hiervoor moeten zij wel Liverpool van zich af zien te schudden, de titelkandidaat uit de Engelse Premier League. Barcelona mag dan de meeste kans hebben vanavond, gemakkelijk zullen ze het niet krijgen. The Reds zijn enorm in vorm dit seizoen en beschikken met Virgil van Dijk over misschien wel de beste verdediger van de wereld.

Het is niet de eerste keer dat Barcelona en Liverpool elkaar treffen, maar de andere ontmoetingen dateren wel van even geleden. De laatste keer was in 2016, toen Liverpool met 4-0 wist te winnen van de Spanjaarden. The Reds wisten hun laatste drie Champions League-duels te winnen, maar FC Barcelona is op haar beurt al tien duels op het hoogste Europese niveau ongeslagen. Anderzijds wist Liverpool weer steeds minimaal twee keer te scoren, terwijl Barcelona in haar laatste drie duels al bij rust op voorsprong stond. Het lijkt toch enigszins een nek-aan-nek wedstrijd te worden vanavond.

Bookmaker Tipbet denkt daar echter anders over. Zij denken dat Liverpool het zwaar gaat krijgen tegen Lionel Messi en consorten. Met een odd van 1.95 zijn de Catalanen de grote favoriet. Mocht Liverpool winnen, dan is dit goed voor maar liefst 4.00 keer je inzet. Een gelijkspel levert nog 3.85 keer je inzet op bij bookmaker Tipbet.