Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Formule 1: Leclerc pakt pole in Baku voor 4 keer je inzet


Aankomend weekend barst het geweld in de Formule 1 weer los op het Baku City Circuit in Azerbeidzjan. De eerste serieuze test vindt plaats op zaterdag, wanneer de kwalificatie wordt verreden. Het lijkt iets te optimistisch om te denken dat Max Verstappen een reële kans maakt op poleposition, maar wie behoren er wel tot de kanshebbers? Wij hebben de coureurs - en de bijbehorende noteringen via bookmak

De Grand Prix van Azerbeidzjan is eigenlijk een vrij nieuwe race op de kalender van de Formule 1. In 2016 werd hier de eerste race gereden, maar toen was dit nog onder de naam van de Grand Prix van Europa. Een jaar later werd de race puur verbonden aan het land Azerbeidzjan. De allereerste poleposition in Baku kwam op naam van Nico Rosberg, die er in 2016 op de zaterdag de snelste was in zijn Mercedes. Ook in 2017 stond er een Mercedes op poleposition. Ditmaal was het de wagen van Lewis Hamilton. Vorig jaar nam Sebastian Vettel het stokje over. Hij zette zijn Ferrari neer op poleposition.

Omdat Ferrari en Mercedes ook dit seizoen weer over de snelste auto's beschikken, lijken zij de grootste kanshebbers voor poleposition aankomende zaterdag. Met een notering van 2.45 is Lewis Hamilton bij bookmaker NetBet de grote favoriet. De Brit is regerend wereldkampioen en steekt ook dit seizoen weer in goede vorm. Hij staat dus bovenaan het lijstje van kanshebbers, gevolgd door zijn teamgenoot Valtteri Bottas met een notering van 3.40. De top 3 kanshebbers wordt compleet gemaakt door Sebastian Vettel, met een odd van 3.55. Opvallend genoeg staat er bij bookmaker NetBet voor Charles Leclerc, de teamgenoot van Vettel, een hoge notering van 4.00, en dat terwijl de talentvolle Monegask dit seizoen sneller oogt dan zijn collega. Max Verstappen behoort met een quotering van 26.00 niet tot de echte kanshebbers.

bijlage

Let op: de noteringen kunnen in de tussentijd zijn gewijzigd!