Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Ligue 1: Bijzonder hoge odds voor PSG in duel met AS Monaco


Paris Saint-Germain treedt vanavond in de Ligue 1 aan voor haar 33ste competitieduel. Het gaat om 21:00 uur de strijd aan met AS Monaco, de teleurstellende nummer zestien van de ranglijst. Het duel wordt afgewerkt in het Parc des Princes, de thuishaven van Paris Saint-Germain, maar toch zijn zij in de ogen van bookmaker NetBet slechts licht de favoriet.

Als we naar de ranglijst van de Franse competitie kijken, dan zien we dat Paris Saint-Germain daar fier aan kop gaat met 81 punten uit 32 competitiewedstrijden. Hiermee heeft het een voorsprong van maar liefst 17 punten op nummer twee Lille. De topclub uit Parijs wist tot dusver maar liefst 92 keer het doel te vinden en kreeg slechts 26 treffers tegen. Hiermee is het ruimschoots de meest scorende ploeg van Frankrijk en krijgt het daarnaast de minste treffers tegen. Het doelsaldo is met +66 dan ook enorm positief. 

Bij AS Monaco liggen de kaarten er wel even ietwat anders voor. De gevallen topclub staat zeer teleurstellend op de zestiende plaats met 32 punten uit 32 competitiewedstrijden. De Monegasken kwamen 31 keer tot scoren en kregen 46 doelpunten tegen. Dit resulteert in een negatief doelsaldo van -15. Alleen al op basis van de cijfers op de ranglijst zou je denken dat Paris Saint-Germain een makkelijk avond te wachten staat, maar toch geeft bookmaker NetBet verrassend hoge odds weg voor de Parijzenaren. 

Er zijn echter nog meer zaken die sterk in het voordeel van PSG wijzen: zo won de topclub uit Parijs al acht wedstrijden op rij tegen AS Monaco. Daarnaast wist het in de laatste drie ontmoetingen steeds minimaal vier(!!) keer te scoren. Ook speelt Paris Saint-Germain nog eens voor eigen publiek, wat een extra voordeel is. Daar komt nog bij dat AS Monaco kampt met een waslijst aan afwezigen: Pietro Pellegri, Almamy Touré, Jordi Mboula, Stevan Jovetic en Djibril Sidibe zijn er allemaal niet bij. Georges-Kévin Nkoudou is nog een twijfelgeval.

Hoewel alles wijst op een zeer eenvoudige avond voor Paris Saint-Germain, kun je bij een inzet op de Franse topclub toch nog 1.47 keer je inzet terugverdienen via bookmaker NetBet. Mocht je inzetten op een gelijkspel, dan staat hier een odd van 4.85 voor. Weet AS Monaco te winnen, dan is bookmaker NetBet bereid nog 6.00 keer je inzet uit te keren.