Logo
wedden-voor-beginners

4 dingen die je moet weten over de wedstrijd Ajax - Juventus


Iedereen kijkt reikhalzend uit naar de eerste ontmoeting tussen Ajax en Juventus, die morgenavond op het programma staat. In de heenwedstrijd van de kwartfinale gaan de twee ploegen om 21:00 uur de strijd met elkaar aan in een uitverkochte Johan Cruijff Arena. Dat Ajax het zwaar gaat krijgen, lijkt een overbodige mededeling. Toch zijn de Amsterdammers niet kansloos. Wij zochten een aantal interessante feitjes bij elkaar. Op wie ga jij je geld zetten?

#1 Ajax won in het verleden slechts zelden van Juventus
Dat het morgen geen gemakkelijke avond ging worden voor Ajax, dat was natuurlijk al wel bekend. Met grote en ervaren namen in de selectie, behoort Juventus tot één van de kandidaten voor de eindzege. Echter, de Italianen hebben ook een zeer goede staat van dienst tegen Ajax. De ploegen stonden in het verleden namelijk al twaalf keer eerder tegenover elkaar en toen wist Ajax slechts zelden te winnen. Van de twaalf ontmoetingen ging er tweemaal een overwinning naar Ajax. De Oude Dame trok maar liefst zes keer aan het langste eind. De overige duels werden gelijk gespeeld. In deze twaalf wedstrijden kwamen Ajax ook moeilijk te scoren. Met in totaal 9 doelpunten scoren de Amsterdammers gemiddeld 0,75 doelpunt per wedstrijd tegen Juventus. De Italianen zelf kwamen in het verleden in totaal tot 15 treffers tegen Ajax, een gemiddelde van 1,25 doelpunt.

#2 Ajax en Juventus verkeren exact in dezelfde vorm
Er zullen morgenavond in de Johan Cruijff Arena twee ploegen tegenover elkaar staan die allebei vier van hun laatste vijf gespeelde duels hebben gewonnen. Voor Ajax betreft het hier alleen competitiewedstrijden, terwijl Juventus ook nog een Champions League-duel speelde tegen Atlético Madrid. Deze werd met 3-0 gewonnen. Vervolgens verloor Juventus met 2-0 van Genoa. Precies op diezelfde dag leed ook Ajax haar nederlaag, op bezoek bij AZ (1-0). Vervolgens won Juventus van respectievelijk Empoli, Cagliairi en AC Milan. Ajax won op haar beurt van PSV, FC Emmen en Willem II. Zowel Ajax als Juventus speelde in de competitie dus tegen een rivaal en wisten deze te winnen (Ajax tegen PSV en Juventus tegen AC Milan).

#3 Ajax in de Champions League efficiënter dan Juventus
Als we het huidige Champions League-seizoen analyseren, dan kunnen we concluderen dat Ajax efficiënter met haar kansen omspringt dan Juventus. Beide ploegen kwamen deze campagne acht keer in actie, waarbij Ajax gemiddeld zo'n 15.8 schoten per wedstrijd lost. Juventus deed dit 17.4 keer per duel. Het verrassende is echter dat de Amsterdammers met minder schoten toch tot gemiddeld 2 doelpunten per wedstrijd komen. Juventus blijft haken op 1.5 treffer per wedstrijd. Ajax zet zodoende 12% van haar schoten om in een doelpunt, terwijl Juventus 8% van haar schoten weet te verzilveren.

#4 Juventus waarschijnlijk met Ronaldo, maar zonder vier anderen
Helaas voor Ajax, heeft Juventus morgenavond zeer waarschijnlijk wel vanaf het eerste fluitsignaal de beschikking over sterspeler Cristiano Ronaldo. De aanvaller lijkt tijdig hersteld van een blessure die hij opliep tijdens een interland met Portugal. Ronaldo behoort dan ook tot de wedstrijdselectie voor het duel met Ajax. Anderzijds moet Juventus wel een paar andere spelers missen. Zo is sterkhouder Giogio Chiellini er niet bij door een kuitblessure en moet ook Emre Can afhaken vanwege een enkelblessure. Daarnaast zijn ook de ervaren verdedigers Martín Cácares en Andrea Barzagli er niet bij.