Logo
wedden-voor-beginners

Free Bets: hoe werken die precies?


De populariteit van het online inzetten op kansspelen is de laatste jaren enorm toegenomen. Spelers die willen inzetten op voetbalwedstrijden kunnen kiezen uit een scala aan bookmakers. Een speler die voor de eerste keer wilt inzetten op een wedstrijd wordt vaak verleid met een 'free bet'. Maar wat is precies een 'free bet'? Dat gaan we hieronder uitleggen. 

Bookmakers adverteren om nieuwe spelers binnen te hengelen met bonussen of zogeheten free bets. We gaan inzoomen op dat laatste. Een free bet zegt het al: het is eigenlijk een gratis weddenschap. Naast dat free bets worden gebruikt om nieuwe spelers te werven worden ook bestaande spelers vaak beloond met een free bet. Daarmee hoopt de bookmaker dat je bijvoorbeeld een VIP-abonnement bij hen neemt. Een free bet is op twee manieren verschillend ten opzichte van een 'normale' weddenschap. Gebruik jij je free bet bij je eerste weddenschap, dan verlies je geen geld. De tweede manier is dat wanneer je via een free bet een weddenschap winnend afsluit je alleen de winst ontvangt en níet je inzet. Bij een 'normale' weddenschap die je wint krijg je óók de inzet terug. 

Wanneer je gebruik maakt van een free bet moet je ook weten dat er aantal nadelen aankleven. Het kan zo zijn dat de bonus die je krijgt van de bookmaker gelijk moet staan aan het bedrag dat jij op je account zet. Om uiteindelijk het geld dat op je account staat uit te laten betalen moet je meespelen bij meerdere weddenschappen. Een aantal bookmakers vraagt je bijvoorbeeld om het bonusbedrag te vierdubbelen voordat je een bedrag krijgt uitgekeerd. Heb je een 'free bet' van 25 euro ontvangen, dan zul je eerst voor 100 euro met je eigen geld moeten spelen, voordat je kunt uitbetalen. 

Bookmakers die een bonus van bijvoorbeeld 250 euro aanbieden maken gebruik van een methode waarbij je zelf ook veel geld moet investeren. Die bonus wordt niet rechtstreeks uitgekeerd. De voorwaarde om de bonus te incasseren is dat je eerst 50 euro moet storten. Wanneer je nog eens vier weddenschappen van 50 euro inzet wordt je nog een tweede gratis weddenschap van 50 euro beloofd. En zo loopt het verder op. Tegen de tijd dat je eindelijk die 250 euro bonus hebt ontvang heb je inmiddels al 1000 euro van je eigen geld geïnvesteerd.