WijWedden

Deze scheidsrechters geven de meeste penalty's in de Eredivisie

Woensdag, 10 oktober 2018, 15:08

De kans op het geven van penalty is met de komst van de VAR drastisch verhoogd. Op het WK in Rusland zagen we dat het aantal gegeven strafschoppen ook hoger was dan op het WK in Brazilië. In Rusland werden afgelopen zomer 29 penalty's gegeven terwijl dat er in Brazilië 16 waren. 

Bookmaker Netbet is uitgeroepen tot beste online bookmaker en geeft €50 bonus met kortingscode WELCOME50.

Maak hier een account en claim tot 50 euro stortingsbonus!

Voor de betters is het daarom ook handig om te weten welke scheidsrechter deze penalty's geeft. Soms blijft een scheidsrechter ook achter zijn eerste beslissing staan, ondanks de hulp van de VAR. De videoscheidsrechter kan een strafschop namelijk ook weer ongedaan maken. Zo floot Björn Kuipers afgelopen vrijdag voor een strafschop bij FC Utrecht - NAC. De beelden van de VAR lieten zien dat er weinig aan de hand was, toch bleef Kuipers bij zijn standpunt en kende hij een strafschop toe aan FC Utrecht. 

Nu behoort de Nederlandse scheidsrechter niet tot het groepje leidsmannen dat strooit met het geven van penalty's. Het was pas de eerste gegeven strafschop van Kuipers dit seizoen, volgens de cijfers van Transfermarkt.nl. Koning strafschop van het scheidsrechterkorps dit seizoen is Dennis Higler. Higler floot dit seizoen zes wedstrijden in de Eredivisie en kende daarin vijf keer een strafschop toe. Na Higler komen Bas Nijhuis en Jochem Kamphuis. Deze scheidsrechter floten vijf Eredivisiewedstrijden en gaven drie keer een strafschop. Ook Kevin Blom gaf al drie keer een penalty en was vier keer leidsman in de Eredivisie. Higler is ook de scheidsrechter die meest gele kaarten gaf tot nu toe: 28. De scheidsrechter die het vaakst in actie kwam is Danny Makkelie. In zeven wedstrijden gaf hij 18 gele, één rode kaart en twee strafschoppen. 

Met deze kennis in je achterhoofd is het daarom handig om voordat de speelronde begint de aanstellingen van de scheidsrechters te checken. Wanneer Higler fluit is de kans op een strafschop bijvoorbeeld groter dan wanneer Danny Makkelie of Pol van Boekel de arbiter is. 

Like je ons al op Facebook?

Reacties

Bookmaker reviews

Betting nieuws Alle artikelen Naslagwerk

Alle artikelen bekijken
Nederlands grootste en fanatiekste
facebookpagina over wedden:

Ik heb al geliked