Logo
betting-nieuws

Het succesverhaal van de broers Gavin en Alex Walker die van inzetten op voetbalwedstrijden hun beroep maakten


Gebroeders Gavin en Alex Walker zijn inmiddels gestopt met werken en doen niets anders dan 'full-time' voetbal kijken en weddenschappen plaatsen. De jongens zijn inmiddels het levende voorbeeld voor vele gokkers: een goede strategie is wel degelijk winstgevend. 

De twee broers, woonachtig in een penthouse in London, hebben in afgelopen anderhalf jaar al meer dan 600.000 euro verdiend. Er zitten weken tussen dat het weeksalaris meer dan 20.000 euro bedraagt, waardoor de gebroeders niet meer hoeven te werken. De dagbesteding van de jongens klinkt als een studentendroom. In een kamer met grote 50-inch beeldschermen, in het hartje van London met een geweldig uitzicht, zitten de jongens de gehele dag voetbal te kijken. Op schoot hebben ze beide een laptop, waar ze de gehele dag, volgens een vast patroon weddenschappen afsluiten. 

Gavin en Alex Walker gaven een uitgebreid interview aan The Tab, waarin duidelijk wordt hoe de jongens te werk gaan. Er worden bijvoorbeeld nooit combi-bets gespeeld, die zijn te wisselvallig. Alle weddenschappen die geplaatst werden waren enkel en alleen single-bets op voetbal weddenschappen, en daarnaast allemaal 'in-game'. Op die manier kun je gedurende de wedstrijd makkelijker inschatten wat de kansverhoudingen zijn. 

Omdat de jongens gemiddeld vier á vijf wedstrijden per dag kijken is het vermaak van de wedstrijden zelf er in de meeste gevallen wel vanaf. "Uiteraad genoot je aan het begin van alle wedstrijden. Dat is nu ook wel zo, maar in wat mindere mate". Daarnaast attenderen de jongens op het verschil met een 9-tot 5 baan: "We kunnen stoppen wanneer we willen. In dat geval zet je de knop om en ga je naar wat vrienden. Dan denken we ook niet meer aan de weddenschappen."

Op welke wedstrijd je inzet, is volgens de gokkers niet heel relevant. In de ochtend voor het interview, om 07:00 in de morgen, plaatsten de jongens bijvoorbeeld al een weddenschap op het vrouwenelftal onder de 16 van Uzbekistan tegen Japan. De jongens zochten een stream en begonnen gewoon met kijken. Wat echter wél relevant is voor het behalen van succes op lange termijn, is het inschatten van 'value' (meer info). 

Bij het inschatten van value draait het allemaal om het inschatten van de kansen bij een wedstrijd. Het is dan de kunst om te zien dat een bookmaker (waarvan de noteringen vaak automatisch worden ingegeven) een fout heeft gemaakt in die inschatting. Gavin en Alex Walker leggen het als volgt uit. "Als je een dubbeltje de lucht ingooit, dan zijn die kansen 50/50. Wij zoeken echter altijd naar een muntje waarvan die verhouding 40/60 is. Op die manier hebben we tot dusver altijd nog winst behaald."

Ook interessant

  • Voetbal wedtips
  • Voorspellingen
  • Voorbeschouwingen

Tuurlijk wordt er ook vaak verloren. De jongens hebben immers geen voorspellende gave. De theorie van de jongens is echter dat het verpreiden van de inzet over wedstrijden met value op lange termijn altijd meer opbrengt dan dat er verloren gaat. Het vinden van een wedstrijd met een hoge winkans en aantrekkelijke noteringen is een kwestie van research. De winsten die behaalt worden zijn in eerste instantie ook niet zo hoog. De single-bets leveren niet heel veel op, tot het moment dat je meer inzet. Dan wordt het aantrekkelijk: "Once you start making money it becomes easier to make more money." aldus Gavin en Alex. 

Verstandig omgaan met hun geld zien de twee broers als het belangrijkste binnen de strategie. "We hebben teveel voorbeelden van mensen die winsten behalen, maar vervolgens niet weten wat ze ermee moeten doen. Vervolgens gaan ze nog meer inzetten en verliezen ze alles". Een tip daarbij is het 'bankroll-management' waarin volgens een vaste strategie je bijna nauwlijks enorme verliezen kan behalen.

Alex en Gavin blijven daarnaast nuchter. "Onze ouders zijn er geen fan van, maar zien wel in dat we nu gewoon goed verdienen". Met de ouders hebben de twee zonen een potje gemaakt die ze als buffer gebruiken mocht het toch niet meer heel voorspoedig gaan. "70.000 pond hebben we apart staan", wat omgerekend bijna een ton in euro is. "Onze maandelijkste kosten zit hem nu vooral in kleding. Ik vind het belangrijk om er wel goed uit te zien, haha."

Kleding genoeg dus voor deze jongens. Toch willen we waarschuwen voor het succes verhaal van deze jongens. We verkondigen al langer dat er wel degelijk op lange termijn rendament kan worden behaald, mits je maar beschikt over een duidelijke strategie en zelfsbeheersing. Ook deze jongens hebben er ruim een jaar over gedaan alsvoor hun rendement uit single-bets aantrekkelijk werd. Geduld is een schone zaak, en sluit nooit weddenschappen af om je vorige verlies goed te maken.