Logo
wedden-voor-beginners

4 Basistips die je moet weten voordat je gaat wedden


Wedden op sportwedstrijden is niet iets waar je zomaar even mee begint. Toch zien we dit in de praktijk vaak wel gebeuren. Men kiest een wedstrijd, plaatst een bedrag en wacht af. In het merendeel van de gevallen is de speler zijn geld kwijt. Om je kansen te vergroten en zoveel mogelijk waar uit je geld te halen, moet je onderstaande vier basistips altijd in je achterhoofd houden.

Basistip #1: Bankroll management
Allereerst is het belangrijk dat je je bankroll bepaalt en op orde houdt. Een bankroll is de hoveelheid geld die je als speler bereid bent om in te zetten. Is je bankroll honderd euro, ga dan geen vijftig euro per weddenschap inzetten. Gebruik liever bijvoorbeeld één tot vijf procent van je bankroll per weddenschap. 

Basistip #2: Blijf nuchter en neem je tijd
Zorg altijd dat je scherp (lees: nuchter) bent wanneer je weddenschappen gaat plaatsen. Het is niet voor niets dat casino's gratis alcohol schenken. Onder invloed denk je minder goed na en ga je impulsiever spelen. Dit komt je resultaten vaak niet ten goede. Verlies je een weddenschap? Trek je dan even terug, kom tot rust en bepaal rustig je volgende weddenschap. Ga niet direct weer inzetten om je verlies te compenseren.

Basistip #3: Doe je huiswerk
Wil je inzetten op een voetbalwedstrijd van Ajax tegen PSV? Zorg dan dat je je huiswerk hebt gedaan. Hoe is de stand in de competitie? Hoe zijn de onderlinge verhoudingen? Welk team is in vorm? Ga op zoek naar statistieken en doe daar je voordeel mee. Zoek, analyseer, bereken en maak je keuze.

Basistip #4: Blijf nooit bij één bookmaker
Het is erg verleidelijk om gewoon constant bij één wedaanbieder te blijven spelen. Je hoeft nou eenmaal maar één keer een account aan te maken en je kent de interface en de opties op een gegeven moment uit je hoofd. Toch is het aan te raden bij verschillende aanbieders een account te maken. Niet alleen profiteer je bij elke bookmaker van een welkomstbonus, maar er zit vaak ook een verschil in de hoogte van de aangeboden noteringen. Ga op zoek naar de beste deal voor je geld!