Logo
wedden-voor-gevorderden

Dit is het verschil tussen Asian Handicap en European Handicap


Het is een vraag die we vaak krijgen. Veel spelers weten wel wat een Asian Handicap of een European Handicap is, maar wat is het verschil tussen deze twee weddenschappen? We leggen het hieronder uit. 

We leggen aan de hand van een voorbeeld uit hoe Asian Handicap werkt. Belangrijk om daarbij te weten is dat gelijke spelen worden uitgekeerd wanneer je Asian Handicap speelt. 

Als je bij de wedstrijd AjaxFeyenoord kiest voor een overwinning van Ajax dan krijg je de volledige inzet terug als het duel eindigt in een gelijkspel. Bij handicap -0.25 krijg je de winst uitgekeerd als Ajax wint, bij een gelijkspel gaat de helft van je inzet verloren. Bij een handicap van -0.5 moet Ajax winnen voor de winstuitkering, bij een gelijkspel of verlies gaat de inzet verloren.

-1.0 en -0.75

Kies je voor handicap -1.0 dan dient Ajax met meer dan 1 doelpunt verschil te winnen. Indien in dit geval met slechts één doelpunt verschil wint, krijg je de inzet terug. Dit laatste geval wordt een draw no bet genoemd. Kies je voor een handicap -0.75 dan zet je de helft van je volledige inzet op een -0.5 handicap en de andere helft van een inzet op een -1.0, wint Ajax in dit geval met een 1-0 of 2-1 (één doelpunt verschil) dan krijg je de helft van de winst.

Hieronder een voorbeeld hoe Asian Handicaps werken bij -1 of +1 doelpunten:
bijlage

European Handicap 

Als je eenmaal doorhebt hoe Asian Handicap werkt dan is de European Handicap al een stukje makkelijker. European Handicaps zijn hetzelfde als Asian Handicaps maar een gelijkspel is mogelijk. 

Wanneer je ingezet hebt op Ajax -2 en ze winnen met 2-0, zou dat een gelijkspel betekenen en verlies je je geld. Speelde je met Asian Handicap dan zou je je geld terugkrijgen. 

Het verschil tussen Asian Handicap en European Handicap 

Eindigt een duel in een gelijkspel en je speelt via Asian Handicap, dan win je. Eindigt een duel in een gelijkspel en je speelt via European Handicap, dan verlies je.