Logo
wedden-voor-beginners

Minimaliseer je verlies: voorkom veelgemaakte fouten bij het inzetten


Opgekropte frustraties bij het plaatsen van een weddenschap, vertrouwen op je onderbuikgevoel, veel te veel geld inzetten of te veel waarde hechten aan statistieken. Het zijn allemaal grote valkuilen bij het wedden op voetbalwedstrijden. Knap irritant, maar verliezen hoort bij het spelletje. Dat betekent echter niet dat we die verliezen niet kunnen minimaliseren. Waar moet je voor oppassen en hoe voorkom je een domme weddenschap? We duiken in de lijst van meest gemaakte fouten.

Zorg voor een goed bankroll management
Een goed bankroll management is noodzakelijk bij een goede strategie. Met dit management zorg je er voor dat je nooit onnodig veel inzet per weddenschap. En als je dat op orde hebt, zul je ook nooit onnodig veel verliezen. Hoe een bankroll management precies werkt, hebben we al eens beschreven voor je. Naast een bankroll management is het kiezen van een strategie zeker een aanrader.

Vertrouw niet teveel op de noteringen
Onbewust beïvloeden noteringen van een weddenschap jouw voorspellingen. Voorspel je voorafgaand dat club A gaat winnen van club B, dan zul je bij het zien van te hoge noteringen toch gaan twijfelen. Zie je misschien iets over het hoofd? Zijn er belangrijke spelers geblesseerd? Het is altijd goed om het even na te checken, maar mocht dat niet het geval zijn: blijf vasthouden aan je voorspelling. Weet je nog wat de bookmakers met ruime noteringen voorspelden over de Brexit? Juist. Bookmakers zitten er vaak flink naast.

bijlage

Soms zijn de weddenschappen die je niet maakt, de beste.
Iedere gokker streeft naar een zo goed mogelijke ROI (Return On Investment). Het ROI geeft in percentages weer hoeveel je nou op lange termijn terug hebt verdiend. Zo'n ROI bouw je op door verstandig en selectief wedstrijden te zoeken waarbij je een leuk bedrag kunt winnen met een hoge winkans. Als er vandaag geen wedstrijden beschikbaar zijn die voldoen aan die twee eisen, laat het dan voor wat het is. Uiteindelijk gaat je ROI er alleen maar aan onderdoor bij overhaaste weddenschappen.

Bevestiging zoeken van je gemaakte keuzes
We schreven er al eens een artikel over: de confirmation bias is een enorm grote onbewuste valkuil. De Engelse term staat voor zelfbevestiging, iets wat in ieder mens verschuilt zit. De confirmation bias zit bij iedereen verschuilt en toont zich bijvoorbeeld veel in de politiek. Je hebt sneller de neiging om op een persoon te stemmen die zegt wat jouw (voor)oordelen bevestigen. Een persoon met een tegenovergestelde mening willen we liever mijden, ookal zijn zijn argumenten ijzersterk. Zonder dat je het doorhebt, zoekt ieder mens naar een bevestiging van zijn eigen gedachtes. Vrijwel niemand, op een handje vol na, doet zijn best om een eigen mening te ontkrachten. Besef dat je beschikt over een confirmation bias, en doe er je voordeel mee bij je volgende weddenschap.

bijlage

Verliezen hoort erbij
En dat is belangrijk om te onthouden bij iedere weddenschap die je afsluit. Het blijft en is immers een gokje. Weet dat verliezen onderdeel is van het spel en ga niet gokken om je verlies goed te maken. Vuistregel één bij het gokken is dat je op lange termijn zult moeten denken. Iedere kampioen verliest wel eens een wedstrijd, maar zal aan het einde van het seizoen gewoon als eerste eindigen. 

Vertrouw niet op het onderbuikgevoel
Op korte termijn wil het wel eens een succesje opleveren, maar op lange termijn word je teleurgesteld en zul je er vaker naast zitten dan dat het goed gaat: wedden op je onderbuikgevoel is geen slim idee. Dat klinkt wellicht logisch, maar het is de meest gemaakte fout bij het plaatsen van een voetbalweddenschap. Mocht je last-minute een weddenschap willen gaan afsluiten, doe dat dan voor de lol. Ga niet uit van een winstgevende avond; doe het enkel voor de spanning. Een winstgevende weddenschap vereist wat huiswerk en een juiste strategie.

Statistieken zijn belangrijk, maar geen garantie
Voor alle wedstrijden proberen wij je een zo uitgebreid mogelijke dosis statistieken voor te schotelen. Het is namelijk belangrijk om je in te lezen alsvoor je een beslissing maakt. Het is echter niet verstandig om die beslissing geheel afhankelijk te maken van de statistieken. Buiten het feit dat de bal rond is en voetbal bestaat uit verassingen, is een dosis nuchtere voetbal kennis ook handig.

welk-van-deze-zeven-type-gokkers-ben-jij
betting-nieuws

Welk van deze zeven type gokkers ben jij?

Inzetten aan de pokertafel in een casino, wachten op het winnende lot van de loterij, spelen via...

Lees meer