Logo
wedden-voor-gevorderden

Verdubbelingsstrategie: de voor- en nadelen van deze tactiek


De verdubbelingsstrategie is iets dat door veel wedders wordt toegepast. Hij wordt vaak gezien als succesvol en menig persoon boekt er ook indrukwekkende winsten mee. De tactiek is in theorie zeer betrouwbaar, maar dit pakt in de praktijk lang niet altijd zo uit. Veel wedders zweren trouw aan deze tactiek, maar naar verloop van tijd wordt het dan toch stil aan het front. Zijn deze mensen met een zak geld vertrokken naar een tropisch eiland, of is er iets anders gaande?

Voordelen verdubbelingsstrategie
Laten we beginnen met de voordelen van deze wedstrategie. Het is immers niets voor niets dat deze tactiek zo populair is onder verschillende wedders. Vaak wordt er gebruik gemaakt van het Martingale-systeem, een eeuwenoude strategie die met name bekend werd in casino's. Ook op sportweddenschappen is deze manier van spelen toe te passen. Het principe is eenvoudig: je kiest een wedstrijd waarbij de notering minimaal 2.00 is, en je plaatst een inzet. Bij verlies zet je opnieuw in, maar verdubbel je je inzet. Dit zet je door totdat je wint. Wanneer je wint maak je in één klap al je verliezen goed en houdt je zelfs nog winst over.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Een klein voorbeeld wanneer je speelt op een sportweddenschap met een quotering van 2.00:
Inzet 1 euro --> uitkomst: verlies (saldo: -1 euro)
Inzet 2 euro --> uitkomst: verlies (saldo: -3 euro)
Inzet 4 euro --> uitkomst: winst (saldo: +1 euro)

Je hebt nu driemaal ingezet met een totaal gespendeerd bedrag van €7. Uiteindelijk win je de derde weddenschap en krijg je €8 uitgekeerd. Je hebt dus al je verliezen goed gemaakt en houdt €1 winst over. Dat klinkt geweldig, en in theorie is het ook een onaantastbare theorie. Maar wat zijn de gevaren van de verdubbelingsstrategie?


Nadelen verdubbelingsstrategie

In bovenstaand voorbeeld valt het dubbeltje bij de derde inzet jouw kant op. Je hoefde slechts tot een totale inzet van €7 te gaan om uiteindelijk winst te behalen. Maar wat nou als de reeks van verliezen zich nog even doorzet, voordat je een keer wint? De bedragen stapelen zich in zo'n geval razendsnel op. Je gaat van 4 naar 8, van 8 naar 16, van 16 naar 32, en dan gaat het hard. Je moet een enorme bankroll hebben, wil je een reeks van tegenslagen kunnen opvangen. Lang niet iedereen is daartoe in staat.

Stel je hebt wel een enorme bankroll: ben je dan bereid deze risico's te nemen voor zo'n minimale winst? Uitgaande van een quotering van 2.00, blijft je uiteindelijke winst bij bovenstaand voorbeeld slechts €1. Gegarandeerd winstmaken met de verdubbelingsstrategie? Ja, in theorie wel. Helaas zitten er fikse risico's aan je uithoudingsvermogen en met name je bankroll. Des te groter je bankroll, des te groter de kans dat  je winst blijft maken. Maar blijf je verliezen en is je bankroll leeg, dan ben je alles kwijt.