Logo
wedden-voor-gevorderden

Verdubbelstrategie: Hoe het werkt en de gevaren


Gewoon blijven verdubbelen tot dat je winst maakt, dat is de werking van het trucje genaamd de verdubbelingsstrategie. Het klinkt zo makkelijk, maar deze 'strategie' gaat lang niet altijd op en kan behoorlijk gevaarlijk uitpakken. We willen je graag behoeden voor een enorm verlies, en dus zullen we je de werking en de gevaren toelichten. Want mocht je eraan beginnen, dan heb je wel degelijk wat geluk nodig.

Het gaat vaker goed dan fout: de eerste aantal keren zal de verdubbelingsstrategie waarschijnlijk leuk uitpakken. Maar als het dan fout gaat, dan praat je meestal over grote bedragen. Want stel dat je na 5 keer verdubbelen het geluk nog steeds niet hebt gevonden, dan zit je bij een inzet van een tientje al aan een verlies van 160 euro. Op dat moment zal je moeten gaan spelen voor 320 euro (mits je bankroll dat toelaat, ook niet geheel onbelangrijk) voor dat magere tientje winst. Geen idee waar we het nou over hebben? Een korte uitleg over de manier van spelen.

Verdubbelingsstrategie
De werking is heel simpel. Bij de verdubbelingsstrategie blijf je iedere weddenschap spelen voor dezelfde notering, en verdubbel je de inzet bij de volgende weddenschap mocht je verliezen. Op deze manier zal je nooit verlies maken, aldus de theorie. We kijken even naar een ronde waarbij we 3 keer verliezen, maar de 4e keer winnen.

Weddenschap 1, je verliest €10: 
Inzet: € 10 ,-
Notering: 2.00

Weddenschap 2, je verliest €30 (€20 + €10):
Inzet: €20 ,-
Notering: 2.00

Weddenschap 3, je verliest €70 (€40 + €20 + €10):
Inzet: €40,-
Notering: 2.00

Weddenschap 4, je wint: €10,- ( - voorgaande €70)
Inzet: €80,-
Notering: 2.00

Zoals je bovenstaand ziet, blijft er altijd, bij winst, de €10 winst staan. Een beetje gokker en iemand met voetbalverstand zal zeggen dat 1 op de 4 weddenschappen wel goed zal gaan, en je dus wat dat betreft veilig bent. Het nadeel is echter dat niemand aanspraak kan maken op geluk. Er gaat ooit een dag komen dat je door moet gaan tot het moment dat je bankroll het niet meer toe zal laten. In dat geval heb je al je bankroll management strategieën overboord gegooit, en ben je, naar onze mening, onverstandig bezig. Mocht je dan verliezen, dan zul je enorm vaak weer geluk moeten hebben, om die schade weer te kunnen herstellen.

Ondanks dat, blijft gokken natuurlijk gokken. Ben je iemand met een ruime bankroll, en speel je bij een bookmaker met een hoog limiet, dan kan de verdubbelingsstrategie een keer leuk uitpakken. Ons advies: ga je echter voor succes op lange termijn: kies dan een andere strategie. Want ookal gaat het 30 keer binnen 5 keer goed (€300 euro winst), de 31e keer bij de 6e stap moeten afhaken omdat je bankroll het niet toelaat is alsnog €20 euro verlies (€300 - €320).