Logo

Voorbeeldwebsites en succesverhalen

Je hoort regelmatig succesverhalen over ondernemers die met hun websites bakken met geld verdienen. Hoe doen ze dat? Kun jij dat ook? En hoeveel moet je zelf investeren om zelf een van die succesverhalen te worden? In dit artikel volgen een aantal voorbeelden van websites die door middel van affiliate marketing succesvol zijn geworden en krijg je tips over hoe jij zelf met je eigen website geld kunt verdienen.

Het marketingprincipe van affiliate marketing

Om het principe van affiliate marketing te gebruiken duiken we eerst iets dieper in de wereld van het bloggen. Zo is het goed om te weten dat vrijwel alle blogsites gemaakt worden op basis van het CMS (Content Management System) Wordpress. Je hebt er vast wel eens van gehoord of je werkt er zelfs al mee. Wordpress is zo populair omdat het specifiek is ontworpen om te bloggen en het stelt mensen in staat om eenvoudig zelf een website mee te maken. En die blogs zijn belangrijk om affiliate marketing zo effectief mogelijk toe te passen.

Het belang van links in je blogs

Wanneer je een blog schrijft dan plaats je daar wellicht ook al linkjes in. Die links zijn meestal informatief bedoeld, bijvoorbeeld om mensen de mogelijkheid te bieden om zich meer in een onderwerp te verdiepen. Die linkjes helpen ook om je website beter vindbaar te maken. Google kent namelijk een bepaalde waarde toe aan de links in je tekst op basis van relevantie voor de lezer. Je zou een aantal van deze links kunnen vervangen door een betaalde link van affiliate aanbieders. Jij krijgt dan betaald omdat aanbieders gebruik mogen maken van jouw website en content om reclame te maken. Dit is geen methode die heel veel geld oplevert, maar het is wel een eenvoudige manier om wat bij te verdienen.

Cashback websites zijn op hun retour

Een ander principe dat veel wordt toegepast is dat van cashback websites, ook wel Get Paid To websites of GPT-sites genoemd. Dit principe wordt overigens niet alleen in de online marketing toegepast, maar is ook lange tijd populair geweest bij traditionele fysieke winkels. Het betekent dat mensen zich als lid aanmelden bij een website en vervolgens geld krijgen om een email te lezen, een product te kopen of door zich aan te melden voor een goed doel. Het punt is dat je hier minder voor betaald krijgt dan bij echte affiliate websites. Dit soort websites zijn de afgelopen tijd ook minder populair geworden omdat ondernemers menen dat veel leden op zoek zijn naar echte koopjes en daardoor dus maar weinig uitgeven. Steeds minder verkopers kiezen er daarom voor om hun product via GPT-sites aan te bieden.

Vergelijkingssites zijn populair

Op internet draait alles om populariteit en vergelijkingssites zijn booming. Of het nu om een paar schoenen of je nieuwe energiemaatschappij gaat, overal is wel een website voor waarmee je verschillende aanbieders kunt vergelijken. Omdat vergelijkingssites zo goed scoren en veel bezoekers trekken is het handig om op dergelijke websites affiliate marketing toe te passen. Een ding is daarbij wel lastig. Je hebt namelijk een systeem nodig waarmee je aanbieders kunt vergelijken en dat is nog niet zo eenvoudig. Bovendien moet je het aantal aanbieders continu blijven updaten en dat kan een hoop tijd kosten.

Informatieve websites trekken relevante bezoekers

Op internet kom je tal informatieve websites tegen. Niet al deze websites verdienen echter geld. Sterker nog, er is maar een klein gedeelte dat geld verdient door informatie te verstrekken. Niet dat het ontzettend moeilijk is, maar omdat deze websites geen relevante informatie bieden. Ze schieten met hagel en bieden losse flarden informatie aan waar niemand op zit te wachten. De bedoeling is om met scherp te schieten en precies de informatie aan te bieden waar jouw doelgroep op zit te wachten. Dat is informatie die uitleg geeft over het product of de dienst die je via je affiliate marketingprogramma aanbiedt. Zorg dus dat je jezelf inleest op het product of de dienst en gebruik deze kennis om relevante artikelen te schrijven.

Reviewwebsites worden vaak als graadmeter gezien

Een volgende succesformule waarmee je affiliate marketing toe kunt passen is door het in te zetten op een reviewwebsite. Voordat iemand een dienst of product koopt, wat dat dan ook is, zoeken ze eerst een aantal reviews op. Enorm veel potentiële bezoekers dus. Stel je voor dat jij de beheerder bent van een goedlopende reviewwebsite en daar affiliate marketing op toepast, tel uit je winst. Begin zelf met het reviewen van producten en gebruik deze om meer mensen aan te trekken. Maak daarbij ook gebruik van andere platformen als LinkedIn of Facebook om meer bezoekers te trekken.

Handig? Bouw je eigen online tool

Het hele principe van een vrijemarkteconomie als de onze is dat je meer verkoopt wanneer je jezelf onderscheidt van de concurrentie. Wanneer je een eigen tool ontwikkeld die van meerwaarde is voor je bezoeker creëer je een eigen nichemarkt. Dat is niet eenvoudig, want vind maar eens het gat in de markt.

Gelukkig hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Wat je wel moet doen is goed luisteren naar je bezoekers, wat weer alleen kan als je een responsieve website hebt waarbij bezoekers een bericht achter kunnen laten. Dit zijn immers de gebruikers van je product of dienst en die kunnen als geen ander aangeven wat ze graag zouden willen of wat er nog ontbreekt. Voorwaarde blijft natuurlijk wel dat je zelf handig bent met software of de juiste mensen kent die dit voor je kunnen doen.

Hoe je het beste kunt starten

Wat nu als je wilt starten met affiliate marketing maar nog niet de kennis of kunde in huis hebt om zelf een website op te zetten? Dan komen we terug bij waar we dit artikel mee begonnen zijn. Ga bloggen. Een Wordpress website maak je eenvoudig aan en het enige dat je echt nodig hebt is een flinke dosis creativiteit. En zorg er dan voor dat je altijd ‘added value’ content maakt, informatie waar je bezoekers naar op zoek zijn.